Fort Kijkduin | Educatiekit

Werkwijze:
Laat elke leerling op A3 formaat een vlag ontwerpen.
Schrijf achterop een nummer
Hang de resultaten op in de klas
Organiseer een stemming. Elke leerling mag op twee vlaggen een stem uitbrengen
De vlag met de meeste stemmen wordt vergroot op een echte stoffen vlag.
De vlag nemen jullie mee naar het fort en deze wordt aan het begin van het bezoek gehesen.
Aan het einde van het bezoek nemen jullie de vlag weer mee.
De vlag kan bij ons worden besteld vraag dat bij ons aan. Één vlag (30x45cm) met een set textielstiften kost ongeveer 15 euro, exclusief verzendkosten.

Op Video

  1. Waar zijn de soldaten: inleiding
  2. Documentaire Geheim landschap deel 1
  3. Geheim landschap deel 2
  4. Geheim landschap deel 3
  1.  

TIP

Ouders en begeleiders regelen voor vervoer is best lastig. Via datumprikker.nl kunt u naast een datum prikken, begeleiders in roosteren of de opkomst inventariseren.

meer weten>

 
 

Leuk LESIDEE voor jou:

Hijs de vlag

Als je op het fort komt zie je van verre de vlag wapperen. Wij vinden het leuk om tijdens het bezoek je vlag te laten wapperen. Als je de vlag wilt uithangen, mag je dat doen op alle dagen van het jaar. Bijvoorbeeld bij een feestelijke gebeurtenis als je verjaardag of het slagen voor een examen. Er is geen wet die vlaggen verbiedt of bepaalt hoe je de vlag moet ophangen. Je bent dus nooit strafbaar als je de vlag uithangt.

Wel zijn er gebruiken en regels (protocol) voor het uithangen van de vlag. Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken of het verkeer hinderen. Ook is het de gewoonte dat u de vlag niet laat hangen tussen zonsondergang en zonsopkomst. Wilt je de vlag ’s nachts wel laten hangen? Zorg dan dat de vlag verlicht is, waardoor de kleuren goed zichtbaar zijn!

Op speciale dagen houden wij ons aan de vlaginstructie van de rijksgebouwen. Wij hebben voor onze lange vlaggenmast een enorme Nederlandse vlag. Die wappert op Koningsdag, bij Dodenherdenking en de verjaardagen van het koninklijk huis fier boven het fort.

Speciale dag
Jullie bezoek aan het fort is voor ons een speciale dag en daarom willen we graag de vlaggen voor jullie hijsen. Wij vragen jullie om voor deze dag een eigen vlag te ontwerpen en deze mee te nemen bij jullie bezoek!